Őszi zarándoklat Lourdesba

A lourdes-i jelenések 160. évfordulója

Zarándoklat a híres franciaországi Mária-kegyhelyre!

A rózsfüzér Bazilika a város meghatározó épülete, innen a Szeplőtelen Fogantatás Bazilikába juthatunk, melyben ennek témaköre látható az üvegmozaikokon.
A Massibielle barlangnál látott jelenést először Bernadette Soubirous 1858-ban. Itt fakasztott forrást a 14 éves kislány Szűz Mária kérésére.
A barlanggal szemben, a Szent Bernadett Templom azon a helyen található, ahol Bernadettnek utolsó alkalommal jelent meg a Szent Szűz.
Részt veszünk a Keresztúton, melynek X. stációját Magyarország állítatta. Ezt követően rózsafüzér, majd a vacsora után gyertyás körmenet a Grottától. 

Lelkivezető: Gőgh Tibor lébényi plébános atya

Időpont: 2018. szeptember 10 – 15., 6 nap/5 éjLourdes-i barlang, a jelenések helye

1. nap

Indulás a hajnali órákban Pécs-Budapest-Győr útvonalon autóbusszal Nizzába, rövid pihenőkkel.

Szállás Nizzában vagy a környéken.

2. nap // Nizza – Avignon – Lourdes

Reggelit követően már a híres zarándokhely, Lourdes felé vesszük az irányt. Útközben megtekintjük a pápák egykori székhelyét, Avignont. Mise a templomban.

Vacsora és szállás Lourdesban.

3. nap // Lourdes

Reggeli a szálláson. A következő két teljes napot Lourdes-ban töltjük, mely során Szent Bernadett lábnyomát követhetjük, végigjárjuk azokat fontos helyszíneket, melyek az 1858-as jelenésekhez kötődnek.

Mise az egyik kápolnában, majd a következő látnivalók megtekintése:

Rózsfüzér Bazilika, mely a város meghatározó épülete, ahonnan a Szeplőtelen Fogantatás Bazilikába juthatunk, melyben ennek témaköre látható az üvegmozaikokon.

A Massibielle barlangnál látott jelenést először Bernadette Soubirous 1858-ban. Itt fakasztott forrást a 14 éves kislány Szűz Mária kérésére.
A barlanggal szemben, a Szent Bernadett Templom azon a helyen található, ahol Bernadettnek utolsó alkalommal jelent meg a Szent Szűz.

Részvétel a Keresztúton, melynek X. stációját Magyarország állítatta.

Rózsafüzér, majd a vacsora után gyertyás körmenet a Grottától. Szállás, mint előző nap.

4. nap // Lourdes

Reggelit követően mise az egyik kápolnában. X. Szent Piusz Bazilika megtekintése, mely egy 12 000 m2-es föld alatti területet ölel fel. 52 üvegmozaikot, valamint 39, szenteket és üdvözülteket ábrázoló mennyezetet csodálhatunk meg.

A Szent Bernadett múzeumban a jelenések üzenetéről, az egyes Szentélyek építéséről, valamint a Szent Szűz életéről láthatunk kiállítást.

Boly Malommal, vagyis Bernadett szülőházával ismerkedünk, majd megtekintjük azt a helyet is (Zárka), ahonnan a lány elindult a barlanghoz.

Peyramale plébános sírjának meglátogatása a Jézus Szíve Templomban (Plébánia Templomban), itt látható az a keresztelő kút, ahol Bernadettet megkeresztelték. Lehetőség a Szent Vízben való megmártózásra, részvétel a betegek körmenetén.

Rózsafüzér, majd a vacsora után gyertyás körmenet a Grottától. Vacsora, szállás, mint előző nap.

5. nap // Lourdes – Carcassone - Pont du Gard - Padova

Reggeli után elhagyjuk a zarándokhelyet. Útközben megtekintjük Carcassone városát, ahol Európa legnagyobb, gyönyörű középkori várát csodálhatjuk meg.

Útba ejtjük a látványos római kori vízvezetéket, a Pont du Gardot is.

Szállás Padovában.

6. nap // Padova – Budapest

Reggeli után indulás haza. Városnézés Padovában. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Szervező iroda: 

MSE Tours & Home Kft., Fiókiroda: 1052 Budapest, Váci utca 7., székhely: 7621 Pécs, Rákóczi út 46. I/19.

Telefon: 06 1 266 9307, msetours@t-online.hu, www.msetours.hu, Eng. U-001540

Jelentkezhet Gőgh Tibor plébánosnál is: goghtibor@gmail.com, 30/213-3522

Részvételi díj: 169.800,-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
Utazás autóbusszal a megadott útvonalon
1-1 éjszaka szállás Padovában és Nizzában, 3 éjszaka szállás Lourdesban
Félpanziós ellátás
Csoporttal utazó magyar idegenvezető.

A részvételi díj nem tartalmazza:
BBP biztosítás: 3.480,-Ft
Útlemondási biztosítás:1.700,-Ft
Egyágyas felár: 27.800,-Ft
Belépőjegyek kb.35-40 EUR, mely a helyszínen fizetendő

További bejegyzések

Nyári tábor hittanosoknak

„Tüzed, Uram, Jézus, szítsd a szívemben!” – hitélmények a vakációhoz…  Szállás: 3 csillagos panzióban Utazás: autóbusszal Program: Nagybánya városnézés – múzeum – várostorony - piac Koltó - kastély (Teleki – Petőfi Múzeum) Kővárremete, Nagybányával, Szaplonca, a Barcánfalva kolostorok Fürdőzés az aknasugatagi sós-gyógystrandon Túrázás a Kakastarélyra, Bodi-tó megismerése Lovaskocsizás, játék, kirándulás, népi kézműveskedés, és sok-sok élmény, nevetés, öröm, feltöltődés! Hittanosaink számára a tábor támogatott, kedvezményes költsége 35.000 Ft/fő, mely tartalmazza a 4 éjszakai szállást, napi 3x-i étkezést, útiköltséget, biztosítást, kirándulásokat, ...

tovább

Tiroli körutazás tavasszal

Időpont: 2018. május 10-12. Utazás: luxusautóbusszal Elhelyezés: Hotel-Gasthaus Jäger, Schlitters Ellátás: félpanzió                            1.nap: Indulás Lébényből a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Linzig. A város fölé emelkedik Pöstlingberg, ahol a hegycsúcson áll a Hétfájdalmú Szűzanya kegytemploma, zarándokhely. Látogatásunk során ünnepi szentmisén veszünk részt. Az ünnepi mise után az ausztriai Kufsteinbe indulunk. Látogatást teszünk a magyar történelem tragikus emlékeit őrző várbörtönben. Megemlékezünk az itt raboskodó magyarokról. Többek között Wesselényi Miklós, Batsányi János, Kazinczy Ferenc, Teleki Blanka, Leövey ...

tovább

Farsangi foglalkozás gyerekekkel

A lébényi Boldog Jolán karitász csoport farsangi foglalkozást szervez gyermekek részére a Szent Jakab Látogatóközpontban 2018. február 3-án, szombaton, délután 2 órakor,  ahová minden érdeklődő gyermeket szeretettel várunk.  Program: előadás, beszélgetés, kézműves foglalkozás, étel-ital, jókedv

tovább

Ajánlott oldalak:

Templom látogatás

Szent Jakab Látogatóközpont

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 20 251 4994
szentjakablatogato@gmail.com

Nyitvatartás:

Egész évben, hétfő kivételével, naponta 9.00-17.00 között.

Lelkipásztori ügyek

Szent Jakab Plébánia

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 96 360 094
info@szentjakabtemplom.hu

Gőgh Tibor plébános

+36 30 213 3522
goghtibor@gmail.com