Szent Jakab templom Lébény

Szent Jakab templom Lébény

Lébényi Szent Jakab templom - a Hely, ahol megpihenhet a lelked, s erőt meríthet a földi élet zarándokútjához.

 

A Szent Jakab zarándokúttal kapcsolatos Közleményünk itt.

Látogatóknak

Szent Jakab LátogatóközpontNyitva tartás: hétfő kivételével, naponta 9.00-17.00

A templom látogatóit a Látogatóközpontban fogadjuk. Tárlataink és a Szent Jakab templom belülről idegenvezetőnk segítségével tekinthetőek meg.

Belépődíjak: Teljes árú: 500 Ft/fő, Kedvezményes: 300 Ft/fő

Bejelentkezés templomlátogatáshoz: Telefon: +36 20 251 4994 (hétfő kivételével naponta 9.00-17.00 között), E-mail: szentjakablatogato@gmail.com

Bejelentkezés lelkipásztorral érkező csoportoknak, amennyiben szentmisét is szeretnének bemutatni: Gőgh Tibor plébános, Telefon: +36 30 213 3522, E-mail: goghtibor@gmail.com

Egyéb Látnivalók Lébényben

Evangélikus templom, emeletes barokk "pálos ház," Szent István szobor, Szent Flórián szobor, I. és II. világháborús emlékművek, Trianoni emlékmű, Kálvária (Szent Antal kápolna a lourdesi Boldogasszony szobrával és a nyolc keresztúti állomással), Tolentinói Szent Miklós temető és kápolna, a Quadrata római erődből származó „Római kő,” lébényi hóvirágos tölgyerdő, Rabi tó és patak

Megközelítés

Lébény város Győrtől 20 km-re található autóval az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényénél, ahonnan, az autópályát elhagyva, 3 km-en belül elérjük a román-kori templomot.

Vasúton közlekedve a Budapest-Győr-Hegyeshalom-Bécs szakaszon Lébény-Mosonszentmiklós állomáson kell leszállni, ahonnan autóbusz csatlakozással 5 percen belül a városközpontban lehetünk.
Városunk autóbusszal is jól megközelíthető Győr és Mosonmagyaróvár felől is.

Ne távozzon üres kézzel – üres szívvel

- Ismerje meg a templom egyedülálló történetét. Együttszenvedett az ittélőkkel és az egész nemzettel, minden viszontagságos kort megélt és túlélt. Képes volt az ismételt megújulásra.
- Tapasztalja meg a román korra jellemző bensőséges, lélekemelő templombelső hangulatát. Nem vagyunk egyedül a nagyvilágban. Isten velünk van, mellettünk áll, erősít, vigasztal és ma is a jóra lelkesít.
- Gyújtson gyertyát szeretteiért (élőkért – holtakért). Ha imádságos szeretettel tudunk másvalakire gondolni, rögtön boldogabbnak érezzük magunkat és rajtuk is segíthetünk.
- Színes képeslapokat, kiadványokat kínálunk. Ismerje meg mélyebben is templomunkat (történetét és mint építészeti kincset). Amit itt lát, az nem véletlen, Isten dicsőségére épült a legapróbb részletekig.
- Imaszándékaira szentmisét mutatunk be. Havonta mutatunk be szentmisét azokra az imaszándékokra, amelyek az idelátogatók szívében megfogalmazódnak és amelyeket bejegyeznek az oltár előtt kihelyezett könyvbe.
- Útravaló gondolat! Templomunk védőszentje Szent Jakab apostol, a zarándokok, útonlévők védőszentje. Földi életünk útján mindannyian zarándokok vagyunk. Az úton erőre, vigaszra és lelkesedésre van szükségünk. Az oltáron elhelyezett üveggömbből ehhez Ön is húzhat egy gondolatot.

Ajánlott oldalak:

Templom látogatás

Szent Jakab Látogatóközpont

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 20 251 4994
szentjakablatogato@gmail.com

Nyitvatartás:

Egész évben, hétfő kivételével, naponta 9.00-17.00 között.

Lelkipásztori ügyek

Szent Jakab Plébánia

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 96 360 094
info@szentjakabtemplom.hu

Gőgh Tibor plébános

+36 30 213 3522
goghtibor@gmail.com