Imádság Magyarországért

Áldd meg, Uram, Magyarországot! Áldd meg, Uram, a te magyar népedet! Oldozd fel és szabadítsd meg ellened elkövetett bűneitől, mások ellen elkövetett bűneitől, önmaga ellen elkövetett bűneitől, az erkölcs terén, szociális téren, gazdasági téren elkövetett bűneitől, a természet ellen, az élet ellen, az emberiség ellen elkövetett bűneitől, múltja, jelene és jövője ellen elkövetett számtalan bűnétől!Szent István király

Szabadíts meg minket, Uram, a gyűlölködéstől, a széthúzástól, a rövidlátástól, a kapzsiságtól, a gyengeségtől, a káromkodástól, a kitartás hiányától!

Segíts minket, Uram, hogy a jó győzzön, és ne a gonosz; az igazság győzzön, és ne a hamisság; az erő győzzön, ne a gyűlölet; a józanság győzzön, ne az indulat; a megfontotság győzzön, ne a kapkodás; az okosság győzzön, ne az ostobaság; a szorgalom győzzön, ne az irigység; a tehetség győzzön, ne a könyöklés!

Add, Uram, hogy megbecsüljük ajándékaidat; kincseinket nehogy elpazaroljuk! Hazánk szép tájait őrizzük meg épen; a földet, a vizet, a levegőt tisztán; az egészségünkre jobban vigyázzunk; fogadjuk el a gyermekeket; az időseket és szegényeket tiszteljük, segítsük; a betegeket el ne tapossuk, és ne felejtsünk el szívből hálát adni!

Hatalmas erőddel támogass minket, hogy emberhez méltó hajlékokban teremtsünk otthonokat, az otthonokban egészséges, boldog családokat! Az emberek tisztességes munkát végezzenek, s a tisztességes munkának legyen becsülete!

Szabadíts meg minket, Uram, a gonosztól és minden rossztól; oltalmazz és védelmezz minket a súlyos csapásoktól! Szenvedő testvéreinket különösen is segítsd meg! 

Adj nekünk bort, búzát, békességet! Változtasd át a bort a te Szent Véreddé, a búzakenyeret a te Szent Testeddé, a békét, a te békédet, örök örömünkké! Amen.

Látogatóknak

Szent Jakab Látogatóközpont

Jelenleg a Szent Jakab Látogatóközpont csak csoportosan látogatható. A román kori templomot egyénileg a szentmisék előtt/után lehet megtekinteni.

Látogatási igény bejelentése: goghtibor@gmail.com

Történelmi séta Lébényben itt.

Barokk templomegyüttes a lébényi Szent Jakab templom szomszédságában

A lébényi templomtól mindössze 3 km-re található a különleges mosonszentmiklósi barokk templomegyüttes. Lébény és Szentmiklós történelme szorosan egybefonódik. Érdeklődés: Havassy László +36 30 254-8051

További látnivalók Lébényben: Evangélikus templom, emeletes barokk "pálos ház," Szent István szobor, Szent Flórián szobor, I. és II. világháborús emlékművek, Trianoni emlékmű, Kálvária (Szent Antal kápolna a lourdesi Boldogasszony szobrával és a nyolc keresztúti állomással), Tolentinói Szent Miklós temető és kápolna, a Quadrata római erődből származó „Római kő,” lébényi hóvirágos tölgyerdő, Rabi tó és patak

Megközelítés

Lébény város Győrtől 20 km-re található autóval az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényénél, ahonnan, az autópályát elhagyva, 3 km-en belül elérjük a román-kori templomot.

Vasúton közlekedve a Budapest-Győr-Hegyeshalom-Bécs szakaszon Lébény-Mosonszentmiklós állomáson kell leszállni, ahonnan autóbusz csatlakozással 5 percen belül a városközpontban lehetünk.
Városunk autóbusszal is jól megközelíthető Győr és Mosonmagyaróvár felől is.

Ajánlott oldalak:

Templom látogatás

Szent Jakab Látogatóközpont

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 20 251 4994
szentjakablatogato@gmail.com

Nyitvatartás:

Egész évben, hétfő kivételével, naponta 9.00-17.00 között.

Lelkipásztori ügyek

Szent Jakab Plébánia

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 96 360 094
info@szentjakabtemplom.hu

Gőgh Tibor plébános

+36 30 213 3522
goghtibor@gmail.com