Szent Jakab Zarándokház és Látogatóközpont

Szent Jakab Zarándokház és Látogatóközpont

Imádság Magyarországért

Áldd meg, Uram, Magyarországot! Áldd meg, Uram, a te magyar népedet! Oldozd fel és szabadítsd meg ellened elkövetett bűneitől, mások ellen elkövetett bűneitől, önmaga ellen elkövetett bűneitől, az erkölcs terén, szociális téren, gazdasági téren elkövetett bűneitől, a természet ellen, az élet ellen, az emberiség ellen elkövetett bűneitől, múltja, jelene és jövője ellen elkövetett számtalan bűnétől!Szent István király

Szabadíts meg minket, Uram, a gyűlölködéstől, a széthúzástól, a rövidlátástól, a kapzsiságtól, a gyengeségtől, a káromkodástól, a kitartás hiányától!

Segíts minket, Uram, hogy a jó győzzön, és ne a gonosz; az igazság győzzön, és ne a hamisság; az erő győzzön, ne a gyűlölet; a józanság győzzön, ne az indulat; a megfontotság győzzön, ne a kapkodás; az okosság győzzön, ne az ostobaság; a szorgalom győzzön, ne az irigység; a tehetség győzzön, ne a könyöklés!

Add, Uram, hogy megbecsüljük ajándékaidat; kincseinket nehogy elpazaroljuk! Hazánk szép tájait őrizzük meg épen; a földet, a vizet, a levegőt tisztán; az egészségünkre jobban vigyázzunk; fogadjuk el a gyermekeket; az időseket és szegényeket tiszteljük, segítsük; a betegeket el ne tapossuk, és ne felejtsünk el szívből hálát adni!

Hatalmas erőddel támogass minket, hogy emberhez méltó hajlékokban teremtsünk otthonokat, az otthonokban egészséges, boldog családokat! Az emberek tisztességes munkát végezzenek, s a tisztességes munkának legyen becsülete!

Szabadíts meg minket, Uram, a gonosztól és minden rossztól; oltalmazz és védelmezz minket a súlyos csapásoktól! Szenvedő testvéreinket különösen is segítsd meg! 

Adj nekünk bort, búzát, békességet! Változtasd át a bort a te Szent Véreddé, a búzakenyeret a te Szent Testeddé, a békét, a te békédet, örök örömünkké! Amen.

Zarándokház újragondolva

Várjuk ötleteiket!

2017. szeptember közepétől a Szent Jakab Látogatóközpont működését, a templom bemutatását, az idegenvezetést, helyben kell megoldanunk.

Ez a kihívás egyben nagyszerű lehetőség arra, hogy újragondoljuk a lébényi vallási turizmust, zarándokfogadást.

Mi mindenre alkalmas egy ekkora, több mint 300 négyzetméteres, földszintes épület, mely szép előkerttel, zárt udvarral rendelkezik, s ami a legfontosabb: közvetlen kapcsolata van a románkori templommal?!Évente mintegy ötezer az idelátogatók száma.

Lébény ideális kiindulópontja lehetne a környék látnivalóinak csillagtúraszerű felfedezésére biciklivel, autóval, kisebb autóbusszal. A ház és környezete, valamint maga a település is, kiválóan alkalmas a vidéki turizmus céljaira, továbbá elcsendesedések, lelkigyakorlatok, zárt összejövetelek megtartására. 

Az épületben jelenleg tág közösségi- és kiállítóterek állnak rendelkezésre.

Széles parkosított terület a főbejárat előtti tér

A kert nyári pompában

Pihenőpadok, a ház előtt, és szerte a kertben

A jelenlegi recepció, melyből lehetne akár egy kávézó is.

Hal, előtér

Fenséges a templom megjelenése innen, az előtérből.

Az egykori boltíves konyha

Hosszú folyosók kötik össze a tágas helyiségeket.

Időszakos és állandó kiállítások helyszíne lehetne.

Két helyiség rendelkezik faburkolattal. Ezeket szálláshellyé is lehetne alakítani.

A főépület mosdóhelyiségéből nézve három egymással összeköttetésben lévő helyiséget látunk.Zárt udvar - az árnyas fák lombjai alatt sátorozási lehetőség, a melléképületben nemek szerint elkülönített mosdók, zuhanyzók

MosdókZuhanyzókA tág udvaron elférnek a bicajok is. Egy különálló épületben két helyiség áll a hátizsákos túristák szolgálatában.Páratlan páros!

Templom és az előkert a boltíves főkapuból szemlélve

Van kérdése? Mindenre szívesen válaszolok!

Kapcsolat: Gőgh Tibor, E-mail: goghtibor@gmail.com, Mobil: +36 30 213 3522

Ajánlott oldalak:

Templom látogatás

Szent Jakab Látogatóközpont

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 20 251 4994
szentjakablatogato@gmail.com

Nyitvatartás:

Egész évben, hétfő kivételével, naponta 9.00-17.00 között.

Lelkipásztori ügyek

Szent Jakab Plébánia

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 96 360 094
info@szentjakabtemplom.hu

Gőgh Tibor plébános

+36 30 213 3522
goghtibor@gmail.com