Imádság Magyarországért

Áldd meg, Uram, Magyarországot! Áldd meg, Uram, a te magyar népedet! Oldozd fel és szabadítsd meg ellened elkövetett bűneitől, mások ellen elkövetett bűneitől, önmaga ellen elkövetett bűneitől, az erkölcs terén, szociális téren, gazdasági téren elkövetett bűneitől, a természet ellen, az élet ellen, az emberiség ellen elkövetett bűneitől, múltja, jelene és jövője ellen elkövetett számtalan bűnétől!Szent István király

Szabadíts meg minket, Uram, a gyűlölködéstől, a széthúzástól, a rövidlátástól, a kapzsiságtól, a gyengeségtől, a káromkodástól, a kitartás hiányától!

Segíts minket, Uram, hogy a jó győzzön, és ne a gonosz; az igazság győzzön, és ne a hamisság; az erő győzzön, ne a gyűlölet; a józanság győzzön, ne az indulat; a megfontotság győzzön, ne a kapkodás; az okosság győzzön, ne az ostobaság; a szorgalom győzzön, ne az irigység; a tehetség győzzön, ne a könyöklés!

Add, Uram, hogy megbecsüljük ajándékaidat; kincseinket nehogy elpazaroljuk! Hazánk szép tájait őrizzük meg épen; a földet, a vizet, a levegőt tisztán; az egészségünkre jobban vigyázzunk; fogadjuk el a gyermekeket; az időseket és szegényeket tiszteljük, segítsük; a betegeket el ne tapossuk, és ne felejtsünk el szívből hálát adni!

Hatalmas erőddel támogass minket, hogy emberhez méltó hajlékokban teremtsünk otthonokat, az otthonokban egészséges, boldog családokat! Az emberek tisztességes munkát végezzenek, s a tisztességes munkának legyen becsülete!

Szabadíts meg minket, Uram, a gonosztól és minden rossztól; oltalmazz és védelmezz minket a súlyos csapásoktól! Szenvedő testvéreinket különösen is segítsd meg! 

Adj nekünk bort, búzát, békességet! Változtasd át a bort a te Szent Véreddé, a búzakenyeret a te Szent Testeddé, a békét, a te békédet, örök örömünkké! Amen.

Templomi hirdetések

„Keressétek az Urat, amíg megtaláljátok, hívjátok segítségül, amíg közel van!” (Izajás könyve, 55. fejezet)Lébény, Szent Jakab templom

Szeptember 24., Vasárnapi ünnepi szentmise: 8.30

Szentmisék rendje: 2017. szeptember 25-október 1.

Kedd: 7.00, Péntek: 18.00, Szombat: 18.00, Vasárnap: 8.30          

 

Kedden a saját szándékomra,

pénteken, Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepén, elhunyt Szabó Ottó férjért és édesapáért,

szombaton elhunyt Szülőkért és testvérért,

következő vasárnap, az évközi idő 26. vasárnapján, délelőtt elhunyt Margit édesanyáért, nagymamáért,

délután 3 órakor pedig elhunyt Popr Emilért, mutatjuk be a legszentebb áldozatot.

Az oltárok díszítésére Németh Imrénét és Máté Gábornét kérjük fel.

Jövő szombaton kórustalálkozóra kerül sor, templomunk kórusának szervezésében, du. 5 órakor, a templomban.

A Megyéspüspök Úr rendelkezése értelmében a Mosonszentmiklósi Római Katolikus Plébánia lelkipásztori ellátása október 1-től Lébényhez kerül. A szentmisék rendjében nem történik változás. Az elsővasárnaponként esedékes szentségimádást viszont elsőpéntekenként, az esti szentmise előtti fél órában fogjuk megtartani. Mosonszentmiklóson a vasárnapi szentmisék október 1-től délelőtt 10 órakor kezdődnek.

   

Mosonszentmiklós, Szent Miklós templom

Október 1., Vasárnapi ünnepi szentmise: 10.00

Szentmisék rendje: 2017. október 2-8.

Hétfő: 18.00, Vasárnap: 10.00

A Megyéspüspök Úr rendelkezése értelmében a Mosonszentmiklósi Római Katolikus Plébánia lelkipásztori ellátása október 1-től Lébényhez kerül. Így a lébényi plébániához a jövőben ezek a települések tartoznak: Mosonszentmiklós, Győrsövényház, Fehértó, Bezi. Október 1-től a szentmisék rendeje Mosonszentmiklóson: vasárnap 10.00, hétfő 18.00

Győrsövényház, Keresztelő Szent János templom

Szeptember 24., Vasárnapi ünnepi szentmise: 10.00

Szentmisék rendje: 2017. szeptember 25-október 1.

Csütörtök: 18.00, Vasárnap: 10.00

 

Csütörtökön elhunyt Fürstenfelder szülőkért,

következő vasárnap, az évközi idő 26. vasárnapján, elhunyt Matkovics szülőkért és János fiukért, mutatjuk be a legszentebb áldozatot.

A Megyéspüspök Úr rendelkezése értelmében a Mosonszentmiklósi Római Katolikus Plébánia lelkipásztori ellátása október 1-től Lébényhez kerül. Mosonszentmiklóson a vasárnapi szentmisék október 1-től délelőtt 10 órakor kezdődnek. Ezért a győrsövényházi vasárnapi szentmise október 1-től, egy és negyed órával később, negyen 12-kor, fog majd kezdődni. A hétköznapi szentmisét csütörtökönként továbbra is megtartjuk.

Fehértó, Gyümölcsoltó Boldogasszony templom

Szeptember 24., Vasárnapi ünnepi szentmise: 11.10

Szentmisék rendje: 2017. szeptember 25-október 1.

Hétfő: 18.00, Vasárnap: 11.10

 

Hétfőn a saját szándékomra,

következő vasárnap, az évközi idő 26. vasárnapján, elhunyt Tóth szülőkért, Árpád édesapáért és Erika gyermekért, mutatjuk be a legszentebb áldozatot.

A Megyéspüspök Úr rendelkezése értelmében a Mosonszentmiklósi Római Katolikus Plébánia lelkipásztori ellátása október 1-től Lébényhez kerül. Ebből kifolyólag változik a szentmisék rendje. Október 1-től reggel fél 9-kor Lébényben, 10 órakor Mosonszentmiklóson, 11.15-kor Győrsövényházon és Fehértón délután 2 órakor tartjuk a vasárnapi szentmisét, havonta egyszer, délután 3 órakor pedig Beziben. Fehértón a jövőben nem tartunk hétköznap szentmisét, csak ha olyan alkalom, vagy ünnep adódik. Hétfőnként lesz ugyanis Mosonszentmiklóson a hétköznapi szentmise. 

Bezi, Nagyboldogasszony templom

Szentmisék rendje (rendszerint a hónap utolsó vasárnapján):

 

Szeptember 24., Szentírás vasárnapja, 14.00

Október 29., a hónap utolsó vasárnapja, 15.00

November 26., Krisztus király ünnepe, 15.00: Nagy Imre férj, édesapa, nagyapa

Gőgh Tibor plébános

Ajánlott oldalak:

Templom látogatás

Szent Jakab Látogatóközpont

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 20 251 4994
szentjakablatogato@gmail.com

Nyitvatartás:

Egész évben, hétfő kivételével, naponta 9.00-17.00 között.

Lelkipásztori ügyek

Szent Jakab Plébánia

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 96 360 094
info@szentjakabtemplom.hu

Gőgh Tibor plébános

+36 30 213 3522
goghtibor@gmail.com