HoldKórusok találkozója 2016

HoldKórusok találkozója 2016

Szent Jakab Templom - hol útjaink találkoznak.

Lébényi templomlátogatás

Honlap: www.szentjakabtemplom.hu 
Cím: 9155 Lébény, Templom tér 2.
Telefon: +36 30 255-1343
E-mail: szentjakablatogato@gmail.com
GPS: 47.737295, 17.388115

Szeretettel várunk!

HoldKórusok találkozója 2016

„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.” (Kodály Zoltán)

2016. május 21-én, a Vox Angelica kórus ismét nagyszabású kórustalálkozót rendezett a lébényi Szent Jakab templomban és a Templom téren. A tavasz újra éneklésre csábított bennünket, de nemcsak a mi kórusunkat, hanem nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen hallgathattuk egymást és énekeltünk együtt a HoldKórusok Találkozóján. A rendezvényt, amelyen 6 kórust láttunk vendégül, 2014 óta harmadik alkalommal rendeztük meg, így már mondhatjuk, hogy hagyományt teremtettünk.

Az este folyamán az érdeklődők a következő kórusokat hallhatták: Szent Cecília kórus Dunaszegről, Halmos László Énekegyüttes Mosonmagyaróvárról, Tatai Szent Kereszt templom vegyeskara, Szent Krisztina Kórus Mosonmagyaróvárról, Vissz-Hang Vegyeskar szintén Mosonmagyaróvárról,  (az előbb említett két kórus együtt is énekelt egy közös darabot), Pro Cantata kórus Kisbérről és a lébényi Szent Jakab templom Vox Angelica kórusa.

A meghívott kórusok között voltak olyanok, akik már énekeltek velünk itt Lébényben, nagyon örültünk neki, hogy ismét elfogadták meghívásunkat. Különös örömmel láttuk a mosonmagyaróvári Szent Krisztina kórust, akiket első alkalommal hallhattunk templomunkban. Nem kisebb öröm számunkra az sem, hogy a dunaszegi kórus most már harmadik alkalommal énekelt ezen a rendezvényünkön, tehát minden eddigi meghívásunkat elfogadták.

 A templomban tartott koncertek után az est a Templom téren folytatódott. Az est zárásaként elhangzó kórusmű mellé már a telihold és a rengeteg gyertya fénye adta a díszletet, így hangzott el Szűz Mária köszöntésére a több mint 100 főből álló hatalmas összkar kánonja.  

800 éves templomunk egy tartalmas, színes este változatos koncertjeinek a helyszíne volt, és bízunk benne, hogy ebből mindannyian magunkkal tudtunk vinni valamit a kevésbé színes hétköznapokba is.

Szeretnék a Vox Angelica kórus nevében köszönetet mondani mindazoknak, akik munkájukkal segítettek a rendezvény szervezésében és lebonyolításában. Köszönjük a kórusoknak, hogy elfogadták meghívásunkat, munkájukkal készültek a mai estére, hangjukkal pedig gazdagították a találkozót. Bízunk benne, hogy jövőre ismét együtt énekelhetünk!

Nyerges-Zombó Katalin

További bejegyzések

A Palestrina kórus Lébényben

2016. február 27-én a győri bazilika 85 éves Palestrina-kórusa Lébényben járt. A kórus a lébényi Szent Jakab templomban a szombat esti szentmise előtt nagyböjti zenei áhítattal kedveskedett a hallgatóságnak, majd pedig a szentmisében tett zenei szolgálatot. A magasztos kórusművek, és azok gyönyörű előadásmódja hozzásegítették az érdeklődő híveket ahhoz, hogy a figyelem a hétköznapok zajos külsőségeitől az elcsendesedő benső felé, az érdeklődés az evilági dolgoktól a túlvilági felé, a lélek pedig a teremtményektől a Teremtő felé forduljon. Nagyböjti lelki megújulásunk csodálatos állomása volt ez az este, ezért köszönettel tartozunk a kórusnak, különösképpen Katona Tibor karnagy úrnak. Nyerges-Zombó Katalin

tovább

Ajánlott oldalak:

Templom látogatás

Szent Jakab Látogatóközpont

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 30 255 1343
szentjakablatogato@gmail.com

GPS

47.737295, 17.388115

Lelkipásztori ügyek

Szent Jakab Plébánia

H-9155 Lébény, Templom tér 2.
+36 96 360 094
info@szentjakabtemplom.hu